Dokonalý triumf Francúzov v skikrose, zlatý Chapuis

20.02.2014 Celý región

Roza Chutor 20. februára (TASR) - Absolútnym triumfom francúzskych akrobatických lyžiarov skončili na ZOH v Soči preteky v skikrose. Úradujúci majster sveta Jean Frederic Chapuis získal zlatú medailu, jeho krajan Arnaud Bovolenta bol strieborný a bronz putuje rovnako do krajiny galského kohúta zásluhou Jonathana Midola.

V dramatickom veľkom finále v Extrém Parku sa okrem Francúzov predstavil aj Kanaďan Brady Leman, ktorý však pri jednom zo záverečných skokov spadol a preteky nedokončil. Leman sa snažil predĺžiť predposledný skok, ale dopadol na špičku lyží úradujúceho vicemajstra sveta Midola a jeho nádeje sa skončili. Na podobnú situáciu doplatil už v osemfinále Švajčiar Alex Fiva

Na olympijskej trati sa príliš nedarilo ani úradujúcemu lídrovi Svetového pohára Victorovi Öhlingovi Norbergovi, ktorý nepostúpil do semifinále z prvej rozjazdy. Švédsky akrobatický lyžiar spadol v cieli aj s ďalšími dvoma kolegami, pričom o postupe Rusa Jegora Korotkova z druhej priečky rozhodol až netradičný fotofiniš troch jazdcov, ktorí stratili rovnováhu.

Obhajca olympijského zlata z Vancouvru Michael Schmid, ktorý odvtedy utrpel tri vážne zranenia kolena, napokon v stredisku Roza Chutor neštartoval. Švajčiarsky reprezentant si totiž v nedeľu obnovil zranenie.
 

Vyberte región